Specialistische technieken

Orthese

Een orthese wordt gemaakt van siliconen en wordt geplaatst tussen, op of onder de tenen. Hiermee kunnen de tenen bijvoorbeeld uit elkaar gehouden worden, zodat ze niet meer langs elkaar wrijven. Ook kunnen de tenen in een andere richting gestuurd worden, waardoor ze niet meer tegen de schoen drukken tijdens het lopen.

Nagelregulatie

Nagelproblemen zoals ingroeiende nagels, structuur en vormverandering van de nagelplaat worden door middel van een nagelbeugel gereguleerd. Een ingroeiende nagel geeft een vervelende druk in de nagelwal, wat een belemmering is bij de afwikkeling van de voet. Er is ook een grote kans op ontstekingen.

De conditie van de nagel beïnvloedt de keuze van jouw schoenen, dat merkt je iedere dag. Om de nagels en de nagelplaat te corrigeren adviseer ik om een nagelbeugel te plaatsen.

In de praktijk werken we met verschillende technieken. Dit is afhankelijk van de aard van het probleem.

Nagelreparatie

Een behandeling in de vorm van nagelreparatie is bij verschillende problemen toe te passen. Bijvoorbeeld als je last hebt van een gescheurde nagel of als er sprake is van een hoek die te ver is weggeknipt. Reparatie aan schimmelnagels is een uitstekende behandeling om je voeten er cosmetisch weer mooi uit te laten zien. In de praktijk kun je rekenen op gediplomeerd vakmanschap, professionaliteit, optimale hygiëne en een topresultaat.

Ik werk met gel van LCN Wilde Pedique.

Vilttechniek

Pijnlijke drukpunten op- en onder de voeten kunnen worden ontlast met vilttechnieken. Dit kunnen drukplekken zijn veroorzaakt door likdoorns, eeltvorming of de hallux valgus. Antidruktechnieken met vilt worden al jaren met succes toegepast bij veel uiteenlopende klachten. Vilttherapie biedt een tijdelijke oplossing en kan worden ingezet als voorbereiding op een orthese of overbrugging naar een steunzool.

Secured By miniOrange